Aktuellt just nu

Brand i ett av våra hyreshus i Britsarvet

På tisdag eftermiddag utbröt en brand i ett kök i en lägenhet på Seminariegatan 39A. Berörda lägenheter blev utrymda, varav minst två är rökskadade, samt trapphuset.

Öppettider under Valborgsmässoafton

Nedan hittar du våra öppettider under valborg. Om något akut skulle hända när vi har stängt ringer du jouren på telefon 023-630 68.

Uppdatering gällande incidenten vid Furiren i Surbrunnshagen

Måndag 22 april vid klockan 11.45 orsakade tryckluft ett hål i asfalten vid förskolan Surbrunnshagens innergård. Ingen person kom till skada och arbetet med borrning, som tryckluften användes för, är nu avbruten tills vidare. Med anledning av incidenten är borrningsarbetet avbrutet och borrentreprenören är avetablerad tills vidare. Detta för att hinna utreda, planera och samordna kommande arbete vid Furiren. Vi har konstaterat att det blev ett tryckslag och att luft från borrhålet letade sig upp i ett befintligt borrhål vid förskolan, vilket innebär att förskolans kylanläggning är utslagen för tillfället. Fortsatt dialog sker med förskolans rektor, kommunens förvaltare samt berörda entreprenörer. Nyhet 22 april 2024: Vid klockan 11.45 idag orsakade tryckluft ett hål i asfalten vid förskolan Surbrunnshagens innergård. Ingen person har kommit till skada. Just nu utreds händelsen vidare. Vid Furiren borrar NCC för frikyla/bergvärme. Vid ett arbetsmoment, en borrning på cirka 170 meters djup, trängde tryckluft upp och skadade mark vid förskolan Surbrunnshagens innergård. Området är för närvarande avspärrat och vidare borrning kommer att ske i samråd med förskolan. NCC ser väldigt allvarligt på händelsen och har inlett en utredning för att undersöka det som hänt.

Och årets högskolestipendiater är...

Varje år delar vi i Borlänge-Faluföretagen ut högskolestipendium i samarbete med Dalarnas studentkår. Med stipendiet vill vi belöna studenter som, utifrån goda studieresultat och socialt engagemang, är förebilder för andra studenter och även representanter för Högskolan Dalarna. Årets glada stipendiater för 20 000 kronor är Joel Olsson, Julia Kalliokoski, Sara Engdahl Nilsson och Sebastian Speles. Bra jobbat och ett stort grattis till er!