In- och utflyttning

Kvinna som sitter på golv bland flyttlådor är glad över att ha flyttat in

Det är mycket att tänka på när det är dags för flytt. Här är några rutiner som är extra viktiga att ha koll på när du flyttar in eller ut hos oss.

Flytta in i din studentbostad

När du flyttar in är du välkommen att boka en tid för när du kan komma och hämta dina nycklar hos oss i Bobutiken. Kom ihåg att betala in första hyran innan du kan få dina nycklar. Tänk på att ta med din legitimation.

Flytta ut

När du flyttar ut gör vi en studentbesiktning. Då kollar vi vilket skick bostaden är i samt kollar så att den är städad och redo för nästa student att flytta in i. Du får förslag på besiktningstid via mail när du säger upp din lägenhet, skulle tiden inte passa kontaktar du oss på student@kopparstaden.se.

Tänk på att få med dig alla dina tillhörigheter från din studentbostad. Kolla extra i förråd, uteplats, balkong och i trapphuset. Om du städar slarvigt eller lämnar kvar tillhörigheter kommer du att debiteras i efterhand. När din lägenhet är tömd och städad lämnar du dina nycklar direkt till besiktningsmannen eller i din egen postbox.

Flyttstädning

När du flyttar in hos oss är din nya lägenhet städad. Det är studenten som bott där tidigare som har ansvaret att städa lägenheten. Bovärden gör en städbesiktning innan du flyttar in för att kontrollera att städningen är godkänd. Är du inte nöjd med städningen kontaktar du Bovärden. Du kan få ersättning för att du städar själv eller så anlitar vi en städfirma.

När du flyttar ut är det viktigt att du städar ordentligt, nästa student ska kunna flytta in utan ytterligare städning. Alla utrymmen som tillhör lägenheten måste städas, inklusive balkong, förråd och eventuellt garage.

Om du följer vår checklista, som du hittar nedan under relaterade länkar, blir det lättare att se till att du inte glömmer något! Är det slarvigt städat kan du bli ålagd att betala städning i efterhand.

Om du inte vill städa själv vid utflyttning kan du anlita en städfirma. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om skattereduktion för hushållsnära tjänster.

Relaterade länkar

  • Skatteverkets information om hushållsnära tjänster
  • Checklista för städning (PDF på svenska)
  • Checklist for cleaning (PDF in English)
  • Kontakta studentavdelningen

In- och utflytt under Coronapandemin

Här hittar du råd till dig som ska flytta in- eller ut nu under rådande Coronapandemi.