Seniorlägenhet
- Plats för livskvalitet

En kvist mogna äpplen hänger ner från ett äppelträd. I bakgrunden syns sensommargrönska och huspanel i falurödfärg.

Kopparstaden erbjuder ett brett utbud av tillgängliga seniorlägenheter över hela Falun. Allt från boende i stadskärna till landsbygden.

Lägenheterna ger förutsättning för ett tryggt och smart boende. De flesta husen har gemensamhetslokaler och hiss, medan andra har gästlägenhet, bastu, gym eller varmgarage i källaren. Att det finns lättillgänglig sopsortering samt närhet till service, butiker och kommunikationer är något som utmärker denna typen av boende.

Vem kan söka?

Du kan registrera dig i vår kö senior från den dagen du fyller 60 år och söka bostad när du fyllt 65 år. Villkoren för den här typen av boende är att du inte har några hemmavarande barn.

Välj typ av seniorlägenhet

Kategorin senior är uppbyggd i tre olika boendetyper; bas, plus och trygg. Läs mer om de olika boendetyperna nedan:

Senior bas

Senior bas är tillgängliga bostäder för dig som vill bo självständigt och bekvämt, vare sig om du väljer ett flervåningshus mitt i stan eller en parstuga i glesbygden. Den här boendetypen erbjuder en kvarterslokal i närheten som man kan låna för eventuella sammankomster.

Senior plus

Senior plus ger dig möjligheten att kunna välja mellan egentid och samkväm ihop med dina grannar, till exempel i husets gemensamhetslokal. De tillgängliga lägenheterna är belägna i centrala Falun och erbjuder därför närhet till allt som stadskärnan har att erbjuda. Här finns hobbylokal och gym samt gästlägenhet att boka när du får besök av nära och kära.

Senior trygg

Husen i kategorin senior trygg har samma upplägg som Senior plus och finns på olika platser i kommunen. Dessa boenden erbjuder automatisk brandlarmanläggning, gästlägenhet, gemensamhetslokal och utrymmen där det ofta sjuder av aktiveter som anordnas av kommunens aktivitetsledare. De flesta husen i denna kategori inrymmer även lokaler där småföretagare verkar.

Relaterade länkar

  • Läs våra uthyrningsregler
  • Registrera på Mina sidor och ställ dig i bostadskö
  • Logga in på Mina sidor och uppdatera dina köpoäng
  • Sök lediga lägenheter