Nya studentlägenheter i Bojsenburg

Studentbostaden Student27

Att bygga nytt i ett befintligt bostadsområde är inte alltid så enkelt. Det är mycket att ta hänsyn till, men trots utmaningar blev huset byggt som det var tänkt och här står nu 40 moderna studentlägenheter.

Bostadsområdet Bojsenburg byggdes 1974-1978 av Kopparstaden, med över 1000 lägenheter. I slutet av 1999 härjades Jungrfruvägen 27 av en brand. Eftersom det då var gott om lediga lägenheter återuppfördes inte byggnaden. Men när behovet av bostader återigen är stort ville vi nyttja byggrätten, därför beslutades att här skulle byggas ett hus i två plan med 40 nya små student-/ungdomslägenheter.

Intensivt byggprojekt

Att bygga nytt mitt i ett bebyggt område är en utmaning. Det jobbades intensivt med information och möten för att möta de grannar som kände sig störda av bygget. Projektets byggstart blev framskjutet ett år, men därefter har både tidsplan och budget hållits. Mot slutet var tiden knapp men med god hjälp från besiktningsmän, myndigheter och Kopparstadens interna krafter så lyckades entreprenören få godkänt i tid för inflyttningen. Då fick vi bjuda in alla grannar på visning och grillfest för att fira.

Rum för studier

Lägenheterna blev precis som planerat väl anpassade för studier och livet som student. Varje lägenhet har eget kök och egen dusch/WC samt eget elabonnemang och individuell mätning av kall- och varmvatten. På varje våningsplan finns också rum för samvaro och bokningsbara rum för studier. På våningsplan 1 finns också en välutrustad och energismart tvättstuga med automatisk tvättmedelsdosering. På vindsplan finns förråd att hyra för den som behöver. Lägenheterna på bottenvåningen har golvvärme och byggnaden är utrustad med automatiskt brandlarm. Utanför entréerna finns cykelplatser med tak och en gemensam grillplats.

Byggnaden fyller verkligen ett behov. När Student 27 stod klart för inflytt 2019 var varje lägenhet redan uthyrd.