Sundborn

  • 2-3 r o k
  • 12 km till Falun centrum

I över hundra år har Sundborn varit platsen för inspirerande hem.
Sundborn är också platsen för Carl Larsson-gården som är ett av Faluns och Dalarnas populäraste besöksmål. Omkring gården finns hantverkare med öppna ateljéer – det sätter en speciell stämning i byn. Om det finns ett centrum för faluröda hus kan det vara Sundborn.

Intill Sundborns ån som sakta flyter genom byn, från Toftan ner till Carl Larsson-gården, ligger ett av våra fyra boenden i byn – ett falurött vinkelhus i trä med vita fönsterkarmar. Framför huset finns carport i en länga och bakom huset en stor gräsmatta och uppväxta träd.

Mitt i byn hittar vi Kvarteret Kvarnängen, 24 nybyggda hyresrätter, byggda helt i trä och inspirerade av kulturen i Sundborn. Här finns tvåor, treor och fyror med balkong eller uteplats fördelade på två våningar i fyra mindre flerbostadshus.

Våra andra boenden, parhus i markplan med egen ingång och klassiska tvåvåningshus med balkonger, ligger mellan Sundbornsån och sjön Toftan, i uppväxta grönområden. Alldeles i närheten ligger skolan och fotboll- och ishockeyplanen. På andra sidan vägen finns motionscentralen med dess mycket populära löpar- och skidspår.

Adresser till våra fastigheter i området

Blomstervägen 2
Kyrkvägen 3
Ristägtsvägen 14, 16, 18, 20, 22, 23, 24, 25, 27, 29, 31, 33
Skuggarvsvägen 2, 4, 6, 8

Bovärdar

Michael

Sundborn, Svärdsjö

Relaterade länkar

  • Gör en felanmälan på din lägenhet
  • Se öppettider i vår Bobutik
  • Kontakta Bobutiken
  • Sök lediga lägenheter