Åbrinken

Det här är ett perfekt ställe att bo på för dig som vill bo centralt, men ändå ana bruset från vatten i närheten. Här flyter Faluån förbi strax nedanför, samtidigt som centrum ligger alldeles intill.

De flesta lägenheterna på Åbrinken har balkong eller stor uteplats på åsidan. Här kan du njuta av eftermiddagssolen och långa härliga kvällar med utsikt över ån. Området är kuperat och lummigt vilket skapar en trivsam atmosfär, om hösten står lönnarna som ett enda brandgult moln omkring huset och på våren blommar perennerna tidigt i rabatterna.

Att bo här kan kännas ungefär som att bo i ett radhus eftersom varje lägenhet har sin egen ingång från gatan.

Här har du självklart nära till all typ av service som kan behövas i vardagen, exempelvis skola, barnomsorg, äldreboende och vårdcentral. Men du har också bara några minuters promenad till allt som Falu centrum har att erbjuda. Allra närmast ligger Slaggatan med sina designbutiker och mysiga caféer, fortsätta bara efter gågatan eller cykelvägen så är du på Stora Torget på nolltid. Åt andra hållet hittar du Kålgården med minigolfbana, utegym, boulebana, badplats och stora grönytor för lek och picknick.

Adresser till våra hus i kvarteret

Slaggatan 41 – Södra Mariegatan 14 och 16

Relaterade länkar

  • Gör en felanmälan på din lägenhet
  • Se öppettider i vår Bobutik
  • Kontakta Bobutiken
  • Sök lediga lägenheter