Hos Kopparstaden kan du bo hela livet

Mamma och son framför fastigheten Vitsippan

På Kopparstaden finns ett boende för alla! Du kan välja om du vill bo mitt i centrala Falun eller ute på landet och alla bostäder har nära till vatten och sköna rekreationsområden. Vi finns för dig i vuxenlivets alla skeden, från första boendet när du flyttar hemifrån, genom livet då familjen växer till boendet på ålderns höst.

Vi lägger stort vikt vid att alla våra boenden upplevs som trygga, trevliga och välskötta, såväl inne i fastigheterna som ute i områdena. Att ha nöjda hyresgäster är vårt viktigaste fokus!

Som Faluns allmännyttiga bostadsbolag är det vår uppgift att bidra till ett gott och välmående Falun. Det märks bland annat genom att vi bygger nya fastigheter och restaurerar äldre. Vi skapar trevliga närområden och mötesplatser och ordnar aktiviteter för våra hyresgäster. Vi erbjuder boendeformer för alla plånböcker och till oss är alla välkomna att söka bostad.

För oss är även ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet en viktig del av vår vardag och styr dagligen våra beslut. Att bygga, bo och leva är saker som i stor utsträckning påverkar ett hållbart samhälle och det finns mycket vi kan vara med och driva och påverka. Totalt bor cirka 11 000 Falubor i våra lägenheter och tillsammans kan vi verka för det hållbara samhället och göra skillnad!

Välkommen till Kopparstaden!

Kort om Kopparstaden

  • Vi är cirka 120 medarbetare i organisationen.
  • Vi ägs till 100 procent av Falu kommun.
  • Bolagets omsättning under 2020: 471,9 miljoner.
  • Vi äger och förvaltar cirka 6 250 lägenheter, 220 lokaler och 820 uthyrningsförråd i Falun.
  • Vi eftersträvar ett brett utbud av lägenheter vad gäller standard, hyra och läge.
  • Alla lägenheter och lokaler är hyresrätter, vilket betyder att du varken behöver kontantinsats eller renoveringskunskaper – och all service ingår i hyran.
  • När vi bygger nytt gör vi det både miljövänligt och innovativt.
  • Vår målsättning är att vi ska vara det självklara valet när du söker lägenhet i Falun.