Vi har gjort om Mina sidor

Person sitter vid dator med mobil i handen

I början av mars 2024 fick Mina sidor ett nytt utseende och funktioner när vi uppdaterar till ett modernare system. Förändringarna berör dig som bor hos oss, står i kö eller söker lägenhet.

En viktig förändring är att du måste ha en registrerad e-postadress eller använda BankID när du ska gå in på Mina sidor efter uppdateringen. Och information från oss kommer från och med nu bara att skickas via mejl eller digitalt på Mina sidor.

Ändrad köpoäng - men du behåller din plats i kön!

I samband med uppdateringen ändrade vi köpoängen så att alla i vår bostadskö får 1 poäng per dag, istället för tidigare 1,5 poäng. Du som stod i vår kö när vi ändrade från 1,5 poäng till 1 kommer att få ett annat poängsaldo eftersom den nya 1-köpoängen räknas ut retroaktivt från den dag du ställde dig i kö.

Viktigt att veta är att du behåller den plats du har i kön även om poängen är lägre. Du behåller platsen i relation till alla övriga i kön eftersom alla får ett omräknat poängsaldo.

Skälet till att vi ändrat köpoängen är att Mina sidor tekniskt inte kan hantera halva poäng. Ett poäng per dag tycker vi samtidigt är logiskt.

Bild med texten BankID

Efter uppdateringen loggar du in med e-postadressen eller med BankID

När uppdateringen är klar i slutet av februari informerar vi dig via din mejl. Du kommer därefter att kunna logga in på två sätt - med din e-postadress eller med BankID.

I samband med uppdateringen byter vi även leverantör för BankID. Därför kommer det att stå Momentum Signering i din BankID-app när du loggar in, istället för Kopparstaden AB.

Om du inte har något BankID

Saknar du både e-postadress och BankID måste du kontakta uthyrarna på vår marknadsavdelning första gången du ska logga in.

Fyll i önskemål i sökandeprofilen efter uppdateringen

Om du står i vår bostadskö vid tiden för uppdateringen kommer vissa av dina kunduppgifter (namn, personnummer, telefon, e-postadress) som redan finns inlagda följa med automatiskt över till nya systemet.

Efter uppdateringen behöver du fylla i dina önskemål på nytt, till exempel om du vill få förslag på lediga ettor i centrum eller annat område du helst vill bo i.

All information får du digitalt

Du som inte har en e-postadress registrerad till ditt användarkonto kommer inte att få information från oss, eftersom all kommunikation sker via mejl eller digitalt på Mina sidor.

Om du inte du inte har en registrerad e-postadress och saknar BankID kommer du inte kunna logga in själv på Mina sidor efter uppdateringen av systemet. Då behöver du kontakta oss via telefon eller besöka oss fysiskt i Bobutiken i Falun så att vi kan hjälpa dig att registrera e-postadressen, eller skapa ett användarkonto från grunden. Därefter kommer du enkelt att kunna logga in själv.

En person håller mobil och tittar på bostadsappen

Bostadsappen försvinner när vi lanserar "nya" Mina sidor

Vi kommer inte längre att ha kvar Bostadsappen som du kanske har nedladdad i din mobiltelefon eller i en läsplatta. Appen har funnits som ett komplement till webbsidan, men nu kommer Mina sidor att fungera bättre i mobilen än förut. Då behöver vi inte ha appen kvar och du kan avinstallera den.

Bytestorget på Mina sidor

Saknar du "Bytestorget" på Mina sidor? Tyvärr fungerar inte den funktionen i nuvarande versionen av systemet. Vi jobbar för att hitta en lösning på det längre fram. Du kan fortfarande byta lägenhet, under gällande villkor, men Kopparstaden har inte någon plattform för det såsom "Bytestorget" har varit.
Läs mer om att byta lägenhet

Har du frågor?

Om du har frågor eller behöver vägledning har vi personal som kan hjälpa dig. Kontakta Uthyrningen på telefon 023-458 00 eller skicka mejl till marknad@kopparstaden.se

Frågor och svar

Se om du hittar din fråga eller ställ den och få svar av vår kundtjänst inom 24 timmar.
Här har vi samlat frågor och svar om Mina sidor

Relaterade länkar

  • Kontakta uthyrningen för frågor om rådgivning
  • Registrera och logga in på Mina sidor
  • Öppettider och kontakt med Bobutiken
  • Frågor och svar om Mina sidor