Nu gör vi om Mina sidor
26-29 februari

Person sitter vid dator med mobil i handen

I början av mars 2024 får Mina sidor ett nytt utseende och funktioner när vi uppdaterar till ett modernare system. Förändringarna berör dig som bor hos oss, står i kö eller söker lägenhet.

En viktig förändring är att du måste ha en registrerad e-postadress eller använda BankID när du ska gå in på Mina sidor efter uppdateringen. Och information från oss kommer bara skickas via mejl. Alla i kön kommer även få ETT kö-poäng per dag istället för 1,5 poäng.

Registrera en e-postadress på Mina sidor

Senast den 22 februari 2024 behöver du ha en registrerad e-postadress till ditt användarkonto för att få information från oss. Vi kommer inte kunna skicka brev hem till dem så som vi hittills gjort när en e-postadress inte finns.

Det går inte att ha flera e-postadresser till samma konto.

Vad händer om du inte registrerar en e-postadress?

Missar du att registrera e-postadressen före 22 februari och saknar BankID kommer du inte kunna logga in själv på Mina sidor efter uppdateringen av systemet. Då behöver du kontakta oss via telefon eller besöka oss fysiskt i Bobutiken i Falun så att vi kan hjälpa dig att registrera e-postadressen, eller skapa ett användarkonto från grunden. Därefter kommer du enkelt att kunna logga in själv.

Du som inte har en e-postadress registrerad kommer inte att få information från oss, eftersom all kommunikation sker via mejl.

Bild med texten BankID

Efter uppdateringen loggar du in med e-postadressen eller med BankID

När uppdateringen är klar i slutet av februari informerar vi dig via din mejl. Du kommer därefter att kunna logga in på två sätt - med din e-postadress eller med BankID.

I samband med uppdateringen byter vi även leverantör för BankID. Därför kommer det att stå Momentum Signering i din BankID-app när du loggar in, istället för Kopparstaden AB.

Om du inte har något BankID

Saknar du både e-postadress och BankID måste du kontakta uthyrarna på vår marknadsavdelning första gången du ska logga in.

Du behåller din plats i kön, men behöver fylla i önskemål

Från 1,5 kö-poäng per dag till 1

Från slutet av februari 2024 förändrar vi köpoängen så att alla i vår bostadskö får 1 poäng per dag. Du som stod i vår kö när vi ändrade från 1,5 poäng till 1 kommer att få ett annat poängsaldo eftersom den nya 1-köpoängen räknas ut retroaktivt från den dag du ställde dig i kö.

Du behåller din plats i kön

Viktigt att veta är att du behåller den plats du har i kön även om poängen är lägre. Du behåller platsen i relation till alla övriga i kön eftersom alla får ett omräknat poängsaldo.

Fyll i önskemål i sökandeprofilen efter uppdateringen

Om du står i vår bostadskö vid tiden för uppdateringen kommer vissa av dina kunduppgifter (namn, personnummer, telefon, e-postadress) som redan finns inlagda följa med automatiskt över till nya systemet.

Efter uppdateringen behöver du fylla i dina önskemål på nytt, till exempel om du vill få förslag på lediga ettor i centrum eller annat område du helst vill bo i.

En person håller mobil och tittar på bostadsappen

Bostadsappen försvinner när vi lanserar "nya" Mina sidor

Vi kommer inte längre att ha kvar Bostadsappen som du kanske har nedladdad i din mobiltelefon eller i en läsplatta. Appen har funnits som ett komplement till webbsidan, men nu kommer Mina sidor att fungera bättre i mobilen än förut. Då behöver vi inte ha appen kvar och du kan avinstallera den.

Har du frågor?

Om du har frågor eller behöver vägledning har vi personal som kan hjälpa dig. Kontakta Uthyrningen på telefon 023-458 00 eller skicka mejl till marknad@kopparstaden.se

Frågor och svar

Se om du hittar din fråga eller ställ den och få svar av vår kundtjänst inom 24 timmar.
Här har vi samlat frågor och svar om Mina sidor

Relaterade länkar

  • Kontakta uthyrningen för frågor om rådgivning
  • Registrera och logga in på Mina sidor
  • Öppettider och kontakt med Bobutiken
  • Frågor och svar om Mina sidor