Brand på Seminariegatan 67 i Bojsenburg


Torsdag 2 maj klockan 09.33 inkom larm om brand från en balkong på Seminariegatan 67C. Ingen person har kommit till skada och samtliga hyresgäster som bor på adressen är evakuerade.

Uppdatering fredag 3 maj, eftermiddag

Ventilation och el är tillbaka i de flesta lägenheterna och hyresgäster som bor på Seminariegatan A-B får flytta tillbaka. En första sanering är utförd i trapphus B. Ingen av de hyresgäster som bor i trapphus C kan flytta tillbaka för närvarande på grund av de skador som uppstått.

Belysningen i trapphus, vindsutrymmen, entréer och utomhus fungerar inte efter branden och ska åtgärdas.

Uppdatering fredag 3 maj, förmiddag

Fem av de fjorton hushållen i byggnaden kan inte bo i sina lägenheter på grund av de skador som uppstått. Dessa hushåll saknar även värme, varmvatten, ventilation och el. Lägenheterna i 67A-B har tillgång till kallvatten och el. Under dagen kommer man jobba för att även få värme, varmvatten och ventilation att fungera igen.

Uppdatering torsdag 2 maj

Branden är släckt och tillsammans med en restvärdesledare undersöks nu de skador som uppstått i samband med branden. En lägenhet samt vinden ovanför är brandhärjade och trapphuset är avspärrat. Lägenheterna i de andra två trapphusen (67A-B) i byggnaden luktar brandrök.

Med anledning av branden finns ingen tillgång till värme, varmvatten, ventilation och el. Hyresgästerna i huset uppmanas därför att ordna tillfälligt boende tills installationerna och ledningarna är åtgärdade.

Tidigare information

Branden som startade på en balkong har spridit sig upp mot taket och ett av trapphusen är rökfyllt. Just nu pågår släckningsarbete.

De hyresgäster som befann sig hemma vid incidenten är evakuerade och arbete pågår att komma i kontakt med de som inte var hemma.

Informationen kommer att uppdateras allt eftersom.

Kontaka oss för mer information

Annika Stålberg

Förvaltningschef

023-458 71
annika.stalberg@kopparstaden.se

Uppdaterad: