Alla drabbade har fått hjälp med boende efter branden


På natten tisdag 14 november utbröt en brand på vinden till Jungfruvägen 29. Lyckligtvis klarade sig alla i huset utan fysiska skador. Samtliga hyresgäster i de 14 lägenheterna finns det nu tillfälliga boenden för.

Huset som brunnit går inte att bo i efter branden. Det är delvis utbränt, vattenskadat och rökskadat.

Kopparstadens personal har tagit emot hyresgästerna i K-stugan på Jungfruvägen 77 sedan evakuering i natt och fortsätter att bemanna lokalen fram till klockan 16.00 under tisdagen. Våra bosociala samordnare har arbetat hela dagen med att ta kontakt med och hjälpa de drabbade hyresgästerna att hitta en tillfällig boendelösning.

- Vi har haft kontakt med alla 14 hushåll och nu har alla någonstans att bo i alla fall de närmaste nätterna, säger Marianne Moberg Norell, bosocial samordnare på Kopparstaden. Vi jobbar vidare kommande dagar med att lösa fler boendefrågor åt hyresgästerna.

Röklukt i närliggande lägenheter

Det finns fortfarande en del rök kvar i området. Den som bor i området och känner av röklukt i sin lägenhet efter branden rekommenderar vi att vädra ut ordentligt, ett par gånger. Avvakta sedan lite. Om röklukten inte försvinner ska du göra en felanmälan till Kundcenter.

I nuläget är det oklart vad som orsakade branden och polisen utreder händelsen.

 

Kontaka oss för mer information

Marianne Moberg Norell

Bosocial samordnare

023-458 18
marianne.moberg.norell@kopparstaden.se

Uppdaterad: