In- och utflytt under Coronapandemin

Vi förändrar våra rutiner för visning av lägenheter under de särskilda omständigheter som råder till följd av Coronaviruset och covid-19.
Här följer råd till dig som ska flytta in- eller ut nu under rådande Coronapandemi. 

Kopparstaden följer myndigheternas råd och rekommendationer för vad som gäller kring Corona och gör vad vi kan för att minimera risken för smittspridning.
Den här informationen är till dig som ska flytta in eller ut ur din lägenhet under rådande Coronapandemi. Vi ber dig genomföra flytten med största försiktighet och att du vidtar åtgärder för att begränsa smittrisken.

Besiktning, nyckelutlämning och nyckelinlämning

  • Vid inflyttning: Bovärden kontaktar dig ca 1-2 veckor före inflyttning för att boka tid av överlämnandet av nycklar samt introduktion.För att få nycklarna måste du legitimera dig och visa kvitto på att du har betalat första hyran. Om du inte bott hos Kopparstaden tidigare så kommer Bovärden att ringa upp dig två veckor efter inflyttningsdatum för att informera och svara på eventuella frågor du har kring ditt nya boende. Om du inte har hört något dagarna innan, behöver du kontakta vårt kundcenter. Kontaktuppgifter till kundcenter hittar du längst ner i relaterade länkar.
  • Nycklarna lämnas ut tidigast kl 12 den dagen då ditt kontrakt börjar gälla. Om dagen infaller en helgdag sker nyckelutlämningen nästkommande vardag.
  • Vid utflyttning: Du lämnar dina nycklar/taggar i din postbox eller ditt brevinkast.
    Du närvarar inte under slutbesiktningen, utan blir återkopplad via telefon.

Planera din flytt noga

Ett bra sätt att minimera risken för smittspridning är att planera din flytt noga. Informera de som hjälper dig om råden samt om att visa hänsyn och försök se till att flytten tar så kort tid som möjligt.

Värna om dina medmänniskor och tänk på dina grannar

Myndigheterna bedömer att risken för smittspridning av Coronaviruset är mycket hög. Vi har alla ett ansvar att begränsa smittan för att skydda äldre och andra riskgrupper. Genom att hosta och nysa i armvecket hindrar du små droppar med smittämnen från att spridas.

Håll avstånd

Det är viktigt att hålla avstånd till varandra i utrymmen där flera personer vistas på samma plats samtidigt, exempelvis vid hissen, i trapphuset, i källaren, vid förråd och miljöhus.

För att informera de övriga i huset om in- eller utflytt ber vi dig att sätta upp en lapp om din flytt i trapphuset. På så sätt kan du förbereda dina grannar på att det kan bli en rörelse av folk under en viss tid och dag. Du kan själv ladda ner lapparna här från hemsidan och skriva ut eller höra av dig till Kundcenter så hjälper de dig.

Relaterade länkar

  • Ladda ner lapp om utflytt för att skriva ut själv (PDF)
  • Ladda ner lapp om inflytt för att skriva ut själv (PDF)
  • Ladda ner allmänna råd för utskrift (PDF)
  • Kontakta Kundcenter