Sundborn i pressen

Den 9 Nov har Kopparstaden skrivit avtal med ByggPartner som blir totalentreprenör för byggprojektet med 24 nya hyreslägenheter i Sundborn.

De 24 nya hyreslägenheterna kommer att byggas på en idag tom mark mittemot Coop i Sundborns by. Lägenheterna kommer att vara fördelade på två våningar i fyra mindre flerbostadshus och huskropparna ska skapas med trästomme av hänsyn till klimatet.

Planområdet gränsar till den äldre bebyggelsen i Sundborns by och de miljöer som Carl Larsson återgivit i sina målningar. Den arkitektoniska utformningen för nya bebyggelsen är därför viktig inom planområdet och styrs även i detaljplanen. Kulturarvet i Sundborn kommer att mötas med en värdig kvalitetsnivå vilket vår byggprojektledare Matilda Öhagen kan intyga. – Vi ser utmaningen med att bygga i trä som något positivt och hoppas kunna utforma något som harmoniserar med kulturarvet.
– Utformningen av ett nytt trivsamt kvarter i centrum med närhet till skola, service, kommunikation och affär är pågående.

En hållbar utveckling som gynnar landsbyggden

Vi bygger i Sundborn för att utöka mixen av boendeformer och på så sätt möjliggöra att fler kan bo kvar i bygden med hyresrätt som alternativ. Detta med syfte att få bostadsmarknaden att röra på sig, att skapa så kallade flyttkedjor, vilket i sin tur också kan gynna landsbygden.

Relaterat

Hyresrätter i trä på gång i Sundborn

Byggpartner bygger för Kopparstaden

Kopparstaden satsar på landsbygden

Relaterade länkar

  • Se öppettider i vår Bobutik
  • Kontakta Bobutiken
  • Sök lediga lägenheter