Sundborn

24 nya hyreslägenheter kommer att byggas på en idag tom mark mittemot Coop i Sundborns by. Lägenheterna kommer att vara fördelade på två våningar i fyra mindre flerbostadshus.

Planen är att det ska bli totalt tolv 2 r o k, nio 3 r o k och tre 4 r o k med antingen uteplats eller balkong. I projektet följer Kopparstaden rekommendationerna om ”Strategi för hållbart byggande i Falun” och har valt att bygga i trä – från stomme till inredning. Detta för att minska klimatpåverkan av deras byggande och på så sätt bidra till ett mer hållbart samhälle.

ByggPartner är totalentreprenör för projektet och byggstart sker under våren 2021 och planeras stå klart för inflyttning hösten 2022.

Är du intresserad? Logga in på Mina sidor, klicka i Sundborn och välj 2 rok, 3 rok eller 4 rok för att få förslag på dessa lägenheter när de så småningom släpps för intresseanmälan på vår hemsida.

Kontakta ansvarig projektledare och uthyrare

Matilda Öhagen

Byggprojektledare

023-458 16
matilda.ohagen@kopparstaden.se

Relaterat

Området Sundborn

I Sundborn bodde Carl och Karin Larsson, vars hem är ett av Faluns populäraste turistmål. Runt Carl Larsson-gården och dess lummiga trädgård finns flera hantverkare med öppna ateljeér som sätter en särskild prägel av konst och kultur på byn.