Hyr parkeringsplats

Vi tillhandahåller och hyr ut olika typer av fordonsplatser; bland annat parkeringsplats med eller utan motorvärmare, garage, carport, laddplats för elbil, mc-plats och husvagnsparkering. Samtliga parkeringsplatser och garage är avgiftsbelagda.

Fordonsplatsen är i första hand avsedd för en personbil. Husbil, husvagn eller andra släpfordon får endast ställas på platsen efter särskilt tillstånd från oss på Kopparstaden. Den som hyr en fordonsplats står som ansvarig på avtalet och ansvarar därmed för hur platsen ser ut och vad som får förvaras där. Om du har frågor gällande din parkering är du välkommen att höra av dig till Uthyrningen. Läs mer här om vad du får förvara på din fordonsplats. Pdf, 1.5 MB.

För att kunna söka parkering måste du vara registrerad i vår kö för fordonsplats och samla poäng. I några av våra områden kan du endast hyra parkeringsplats om du har ett lägenhetsavtal hos oss i just det området. Våra garageplatser hyrs endast ut till våra hyresgäster. I de områden där vi har brist på lediga parkeringsplatser kommer hyresgäster som idag inte har någon plats att prioriteras.

Så här söker du fordonsplats

  1. Logga in på Mina sidor.
  2. Välj typ av fordonsplats i menyn (fordonsplats ute eller garage och carport) för att se lediga fordonsplatser.
  3. Gör en intresseanmälan för den plats du hittat. I första hand hyr vi ut fordonsplats till våra hyresgäster som bor i just det området.

Besöksparkering

Besöksparkering finns i de flesta av våra områden. Där kan du betala via Falu P:s app. Parkeringsbiljett till besöksparkering kan också köpas i vår Bobutik. OBS! Det är ej tillåtet att som hyresgäst hos Kopparstaden nyttja besöksparkeringarna för långtidsparkering.

Besökare som har tillstånd att parkera på platser avsedda för rörelsehindrade har rätt till fri parkering på alla våra besöksparkeringar.

Parkera moped/motorcykel

Mopeder och motorcyklar ska parkeras på avsedd parkeringsplats. Det är inte tillåtet att parkera på gräsytor, i trapphus eller på gården utmed våra fastigheter på grund av säkerhetsskäl, besvärande avgaser och buller.

Parkeringsövervakning

Runt om i våra områden finns parkeringsvakter vars jobb är att övervaka och förhindra trafikfarlig parkering samt att hjälpa dig som bilist att parkera rätt. Behöver du anmäla ett felparkerat fordon, exempelvis om någon parkerat på den plats du hyr av oss? Då kontaktar du Aimo Park. Anmäl det på telefonnummer 0771-969 001 (nås dygnet runt, alla dagar).

Kika gärna på vår instruktionsfilm nedan om hur du sköter din parkeringsplats.

Relaterade länkar

  • Gör en felanmälan på din lägenhet
  • Se öppettider i vår Bobutik
  • Kontakta Uthyrningen
  • Sök lediga lägenheter
  • Mer information om motorvärmare
  • Det här får du förvara på din fordonsplats