Det här gäller för din balkong

Precis som i din lägenhet, är det ditt ansvar att hålla ordning och vårda din balkong.

Blommor

Blommor gör balkongen fin och trivsam och du ansvarar själv för att ta hand om dina planteringar. Det är viktigt att du förvarar dina planteringar innanför balkongens gränser. Blomlådor ska alltid hänga på insidan av din balkong så de inte skadar någon om de trillar ner eller skräpar ner på balkonger och uteplatser längre ner i huset.

Parabolantenn

Parabolantenn får endast sättas upp på insidan av din balkong. Du behöver ett särskilt tillstånd när du ska sätta upp en parabolantenn. Kontakta din bovärd för mer information och tillstånd.

Elgrill

Hos oss får du endast grilla med elgrill på din balkong. Det är inte tillåtet att grilla med någon annan typ av grill på grund av störande matos och brandrisk.

Rökning

Visa hänsyn om du röker på balkongen. Röken kan störa dina grannar om den tar sig in i deras lägenheter. Anpassa därför din rökning så det inte stör någon eller kommer in rök till dina grannar.

Skaka sängkläder och mattor

Använd gården eller piskställning om du ska skaka sängkläder eller piska mattor. Damm och partiklar kan annars ta sig in på grannars balkonger eller genom öppna fönster.

Sopor

Släng dina sopor direkt istället för att förvara dem på din balkong. Det kan sprida illa lukt och locka till sig fåglar och skadedjur.

Relaterat

Grilla

Var uppmärksam när du grillar!

Rökfritt hus

Vi föredrar rökfritt och strävar efter att så många fastigheter som möjligt är rökfria.