Aktuellt just nu

Högskolans studenter får köpoäng i studentpresent

Grattis alla nyutexaminerade studenter! I studentpresent från Kopparstaden i Falun och Tunabyggen i Borlänge får ni ett års extra köpoäng i de båda bolagens bostadsköer. Presenten ges till alla som klarat 120 högskolepoäng vid Högskolan Dalarna. Studentpresenten kan nyttjas sex månader efter avslutade studier.

Sommartider i vår Bobutik

Nu är sommaren här. Det betyder att vi börjar med sommartider i vår Bobutik.

Tävling för alla barn mellan 6-12 år

Ta chansen och var med i vår tävling för barn och unga i Falun mellan 6–12 år. Tävlingen handlar om att bygga en modell av återbrukat material som visar hur vi bor år 2097 (om 75 år). Så låt fantasin flöda och sätt fart på din kreativitet. Tävlingen pågår fram till den 7 augusti. Vernissage och prisutdelning sker på Kulturhuset tio14 den 3 september.

Kopparstaden fyller 75 år – firar med ett jubileumsnummer av hyresgästtidningen BO till samtliga hushåll i Falu kommun

I 75 år har Kopparstaden varit i allmänhetens tjänst och bidragit till ett gott och välmående Falun genom att bygga och förvalta hyresbostäder för alla plånböcker och olika skeenden i livet. Nu vill de dela sin historia och berätta om sina framtidsplaner för Faluns alla invånare.

Kopparstadens första hyresgäster flyttar in i Surbrunnshagen

Kopparstadens första lägenheter står klara för inflyttning i Faluns nya område Surbrunnshagen. Kvarteret Kungsgården består av tre huskroppar och inrymmer totalt 78 hyreslägenheter samt en restauranglokal.

Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium delas ut

Matilda Hjort har mottagit Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium som delades ut för femte året i rad. I år arrangerades stipendieutdelningen i samband med Högskolan Dalarnas tioårsfirande av socionomprogrammet på Campus Falun.

Torrt i marken - hög brandfara

Det är väldigt torrt i marken just nu vilket innebär en stor risk för brand. Den här tiden på året torkar fjolårsgräset upp när solen kommer fram och blir då torrt som fnöske. Även om det är vått i markerna runtomkring kan gräset vara torrt och lättantädligt. Var därför extra noga med att inte slänga fimpar eller annat som kan orsaka brand på marken.

Bohild och Englundsbostäder köper vårdcentralen i Britsarvet av Kopparstaden

Vårdcentralen i Britsarvet, Falun, som ägs av det kommunala bostadsföretaget Kopparstaden, har sålts till bostadsföretaget Bohild tillsammans med Englundsbostäder.

Kopparstaden stöttar populärt hälso- och friskvårdsprojekt som kommer till Falun

Kopparstaden har tecknat samarbetsavtal med orienteringsklubbarna i Falun och konceptet Hittaut för att vara med och bidra till ett socialt hållbart samhälle, människor som mår bra och att Falun har ett aktivt föreningsliv med ett brett utbud.

Elektrifieringskommissionens initiativ "Klart för laddplats"

För att fler hyresgäster ska få tillgång till hemmaladdning har Elektrifieringskommissionen och sex bostadsbolag tagit initiativ till ”Klart för laddplats”.

Kopparstaden satsar på klimatsmart byggnation i Surbrunnshagen

Från och med vecka 15 annonserar Kopparstaden ut en upphandling för byggnationen av klimatsmarta kvarteret Furiren i Surbrunnshagen, Falun. Alla hus ska byggas med en stomme av korslimmat trä utom ett.

Var med i vår utlottning av konsertbiljetter på Magasinet!

Vi fyller 75 år 2022 och detta vill vi fira genom att lotta ut konsertbiljetter på Magasinet.