Kopparstaden satsar på klimatsmart byggnation i Surbrunnshagen


Från och med vecka 15 annonserar Kopparstaden ut en upphandling för byggnationen av klimatsmarta kvarteret Furiren i Surbrunnshagen, Falun. Alla hus ska byggas med en stomme av korslimmat trä utom ett.

Efter kvarteret Kungsgården med sina 78 hyresrätter blir Furiren Kopparstadens nästa byggnation i Surbrunnshagen. Det blir sju huskroppar som totalt inrymmer 123 hyresrätter (6 ettor, 48 tvåor, 50 treor och 19 fyror).

- Hela projektet är färdigprojekterat och klimatbelastning har varit en viktig faktor som har diskuterats och tagits hänsyn till under hela projekteringen. Vi har använt den interna kompetensen tillsammans med konsulter för att projektera ett så hållbart kvarter som möjligt, säger Kopparstadens bygg- och utvecklingschef Johan Appelberg.

Surbrunnshagen ligger knappt 2 km från Stora torget i Falun och blir en bostadsidyll som växer fram med blandade upplåtelseformer, förskola, kvartersrestaurang och närhet till det mesta. Obos 18 bostadsrätter står redan klara och Balder/SHH bygger just nu 38 bostadsrätter.

- Det mest intressanta med Furiren är att vi har försökt ta klimatsmarta beslut och att vi kommer följa upp och analysera utfallet i många år framöver. När vi har byggt klart kvarteret så kommer Surbrunnshagens södra sida om Högbobäcken vara färdigbyggt, säger Kopparstadens byggprojektledare Jesper Nordin.

Kontaka oss för mer information

Johan Appelberg

Bygg- och utvecklingschef

023-458 43
johan.appelberg@kopparstaden.se

Jesper Nordin

Byggprojektledare

023-458 42
jesper.nordin@kopparstaden.se

Relaterade länkar

  • Läs mer om området Surbrunnshagen
  • Läs mer om kvarteret Furiren


Uppdaterad: