Kopparstaden satsar på hyreslägenheter i Sundborn


I höst/vinter kommer Kopparstaden att göra en upphandling för att hitta en samarbetspartner för nybyggnation av 20 st hyreslägenheter i Sundborn.

Idag har Kopparstaden 20 st lägenheter i Sundborn och har för avsikt att bygga ytterligare 20 st. Fastigheten ligger i hjärtat av Sundborn, mellan Ramsnäsvägen och Skuggarvsvägen och erbjuder närhet till mataffär, för- och grundskola samt Carl Larsson-gården som bara ligger ett stenkast bort.

– Det känns riktigt bra att kunna erbjuda fler hyreslägenheter även på landsbygden. Det skapar fler boendemöjligheter, bland annat för de som av olika anledningar inte kan bo kvar i sina hus men fortfarande vill bo kvar i Sundborn. Det bidrar även till en levande landsbygd och ökad tillväxt, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

I höst/vinter skickar Kopparstaden ut en anbudsförfrågan som kommer att avgöra vilken samarbetspartner som utför byggnationen. Under hösten kommer även en arkeologisk undersökning att genomföras på fastigheten.

– Lägenheterna är fördelade på fyra hus (6+6+4+4). I de fyra husen byggs 1,5:or, 2:or och 3:or. Om allt går enlig tidsplanen så kommer lägenheterna att stå klara för inflyttning hösten 2021, säger Kopparstadens bygg- och utvecklingschef Johan Appelberg.

Uppdaterad: