Bovieran köper byggrätt i Surbrunnshagen


I det nya bostadsområdet Surbrunnshagen planerar Kopparstaden för 78 hyresrätter och i höstas köpte Obos en byggrätt för 18 radhus. Bovieran, som är ett dotterbolag till Fastighets AB Balder, skrev idag avtal med Kopparstaden för en byggrätt i området för uppförande av 36 lägenheter enligt sitt seniorkoncept Nova.

Bovieran utvecklar seniora boenden med unika mötesplatser för gemenskap och umgänge. I Surbrunnshagen kommer de att bygga 36 lägenheter med en total boarea på 2 112 m2 för +55 och planeras stå klara 2021. De tre huskropparna, som byggs enligt deras koncept Nova, kommer att byggas samman med en vinterträdgård.

– Vi är mycket stolta och glada att komma tillbaka till Falun efter vårt lyckade projekt i Hälsinggården. Surbrunnshagen kommer att bli en härlig trädgårdsstad med varierande bebyggelse, närheten till centrum och bra kommunikationer där vårt seniorboende blir ett bra komplement till övriga aktörer i området, säger Bovierans affärsutvecklare Dan Hillskär

Kopparstaden äger idag området och kommer att erbjuda delar till försäljning för att skapa en blandning av upplåtelseformer. Bovieran, Obos och Kopparstadens egna byggnation kommer att bli starten till denna så kallade trädgårdsstad.

– Det känns otroligt roligt att få in Bovieran som samarbetspartner i utvecklingen av Surbrunnshagen. De har ett spännande koncept med sina inglasade vinterträdgårdar för boende över 55 år som kommer garantera bra mångfald i området, säger Kopparstadens vd Susanna Karlevill.

Situationsplan över Surbrunnshagen.

Uppdaterad: